Hej på Er Julbloggers!

Blog Image

(Torik, Jag och Algot, har på mig min hövdingaskrud som barnen gav mig i Julklappsmiley)

Som jag tidigare skrev så kändes det lite som att ha kniven mot strupen här hemma, då övriga familjen varit sjuk. Nu sitter jag här med halsont och änn segare i kroppen än tidigare. Men som min gamla arbetskamrat alltid sa förtröstande:

-Inget är så dåligt att det inte kan bli sämre….

Ord av visdom och en sorts negativ positivism att ta med genom livet.

Kul att miss Malm är på fötterna igen, tro mig kompis, såren läker, bara en fråga om tid.

Börje Davidsson, alias MTB marodören har påpekat att bloggen bör uppdateras, helst var 20:e minut!!! Annars hotade Börje med bloggkapning m.m.

Som rezsultat av dessa varningens ord kommer här ett inlägg från den senaste tiden eller julstressveckorna som de också kan kallas.

OBS!! Jo Janne! Det kommer att bli ett nybörjarläger i Crawl i början av nästa år, allt för att de som kommer skall kunna pröva på triathlon eller simtävling i öppet vatten till sommaren -09, Anmäl intresse på min mail: david@davidtri.se Välkomna!

Jag har inlett operation inte väga 90 kilo!!! Kändes bra att inlkeda detta projekt innan Julen, med hjälp av förkylning och Julstress, kan det gå lättare än väntat. Varje morgon står jag på vågen och ber om lite mindre påverlkan av jordens dragningskraft. Rapport kommer, när det finns något grymt resultat att rapportera på detta område.

Missade dessvärre den planerade Julträningen tillsammans med min barndomskamrat Rikard, det kommmer dock fler tillfällen till träning med Rikard, alltid roligt att köra pass med en gamal kompis, känns ju som tiden stått stilla, särskillt när vi tränar här i Falköping. Det var väl ca 20 år sedan vi tränade ihop i Falköping första gången!

När jag blir förkyld så får jag nästan alltid problem med ryggen, en gammal styrkelyftarskada i svanken gör sig då påmind. Receptet brukar vara att knäcka ut ryggen. Min gamla kroppsbyggarkamrat Daniel Johansson, som numera är en av Sveriges starkaste män (lyfter stenar m.m.) hjälpte mig med ett akut knäckande av ryggen. Tack för det Daniel!

Då det fortfarande kändes som om ryggen var i olag efter detta passade jag på vid ett besök hos min mentor, Jonas Colting att både testa alla hans fysiska prestationsförbättrande mojänger samt hjälp från både Jonas och Annika (hans tjej) med att trycka ut ryggen.

Började med att Jonas lyfte upp mig på ett speciellt sätt, detta har hjäpt mig förr, och sparat mig en massa pengar som det annars kostar att få hjälp med ryggknäckande.

Bild 1: Colting kramas:)

Bild 2: ………

Bild 3: Jonas Colting och Annika

Bild 4: AJ!

Bild 5: Aj, Aj!!!

Bild 6: Utövade en hel del kampsport i ungdomen, hittade till barnens förtjusning mitt gamla tandskydd (Används för att skydda tänderna vid slag o sparkar mot ansiktet).

Efter detta frågade Jonas om jag inte skulle prova “Krabban” som skulle vara outstanding, Jo det kunde jag ju tänka mig! Till slut blev det Annika som fick utföra Krabban, se bilden ovan. Jonas grymtade något om – Lägg dig på min tjej bara!!! En trevlig övning som kan rekomenderas:)

Tillsist prövade jag då spikmattan, en matta med plastspikar som gjorde riktigt ont i 5 minuter, efter de första 5 minutrarna blev det uthärdligt, men inte mer. Tanken är densamma som med akupunktur. Alltså att smärtan ska sätta igång kroppens eget system för smärtbehandling och självläkning. Ont gjorde det och obekvämt var det- och det brukar ju vara tecken på att det är bra för kroppen!!!

Så där låg jag med spikar i ryggen och begynnande förkylning i kroppen,l finns det något bättre sätt att fira Julen än med lite kropps aga? Nåväl, det fins ju inget som inte kan bli värre…

Träna lagom hårt och njut av Julledigheten!

/Da duv- No Limit!!!