OK kära Bloggers, det var en tung tävliongs dag i Skövde i söndags.

Efter att ha tränat ca 3 mil skidor så var det dags att ge sig i kast med en tävling över distansen 42km. Lite crazy måste man ju vara, så det var bara att ta skidorna och ge sig iväg. Ny topp utrustning från Salomon och stavar (Rex Wizzard) från Friluftsfabriken, som inte testats innan loppet samt det faktum att någon *#!¤## hade lagt på valla som gjorde att det gick sakta utför men var bakhalt uppför, nåja trots allt första gången jag vallat skidorna själv, resultatet var milt sagt kass!

Nu säger Ulf på Intersport i Falköping (min skidcoach) att man kan aldrig skylla på vallningen, för det ingår i conceptet så att säga. Men jag har lärt mig lite mer om mina skidor och hur jag ska valla dom. Felet var nog att jag inte hadde någon glidvalla på, samt att jag skulle ha lagt fästvallan en bit längre bak på skidan samt kortat av i fram ca 3 eller 4 cm. Valla är inte helt lätt, se bifogad länk: http://www.youtube.com/watch?v=n_L86ZiR4Ko&feature=dir